Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Geldzaken

Terug

Het prijspeil in Argentinië ligt lager dan in Nederland. Wel is er een duidelijk verschil in de toeristisch ontwikkelde en minder ontwikkelde regio's. 

De nationale munteenheid van Argentinië is de peso. De peso is onderhevig aan sterke koerswijzigingen. Je kunt de peso niet in Nederland krijgen. Voor je gaat reizen naar Argentinië, adviseren we je Amerikaanse dollars of euro's mee te nemen en deze ter plekke te wisselen. Ook kun je in Argentinië in hotels, restaurants en bij autoverhuurbedrijven bijna altijd met creditcards als MasterCard en Visa betalen. Je betaalt dan wel vaak een toeslag van 10% tot 15%. In steden kun je vaak pinnen bij pinautomaten (ATM’s). Het komt helaas wel vaak voor dat je omgerekend maximaal 50 euro per dag kunt pinnen, of in een uitzonderlijk geval helemaal niet, omdat het geld op is. Daarnaast betaal je een flink bedrag aan transactiekosten. Neem daarom altijd genoeg contant geld mee in euro's of Amerikaanse dollars.   

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.