Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Geldzaken

Terug

Het prijspeil in Argentinië ligt lager dan in Nederland. Wel is er een duidelijk verschil in de toeristisch ontwikkelde en minder ontwikkelde regio's. 

De nationale munteenheid van Argentinië is de peso. De peso is onderhevig aan sterke koerswijzigingen. Je kunt de peso niet in Nederland krijgen. Voor je gaat reizen naar Argentinië, adviseren we je Amerikaanse dollars of euro's mee te nemen en deze ter plekke te wisselen. Ook kun je in Argentinië in hotels, restaurants en bij autoverhuurbedrijven bijna altijd met creditcards als MasterCard en Visa betalen. Je betaalt dan wel vaak een toeslag van 10% tot 15%. In steden kun je vaak pinnen bij pinautomaten (ATM’s). Het komt helaas wel vaak voor dat je omgerekend maximaal 50 euro per dag kunt pinnen, of in een uitzonderlijk geval helemaal niet, omdat het geld op is. Daarnaast betaal je een flink bedrag aan transactiekosten. Neem daarom altijd genoeg contant geld mee in euro's of Amerikaanse dollars.   

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer