Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Flora & Fauna

Terug

Reizen door Argentinië is geweldig, het land heeft een rijke flora & fauna. Voorbeelden uit dit uitbundige planten- en dierenleven zijn: araucaria, lenga en ñires, vicuña's, nandu's, toekans, veenherten, capibara's, brulapen, kaaimannen en walvissen.

De fauna van Patagonië bestaat vooral uit kleine dieren. De oorzaken hiervan zijn de schrale en lage vegetatie, harde winden en slechte klimatologische omstandigheden. De grootste dieren die in dit gebied rondtrekken, zijn de guanacos, de gevaarlijke ongrijpbare poema, de grijze Andesvos en de nandu. Voor de kust van het schiereiland Valdés leven grote groepen walvissen. Daarnaast komen er pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten en diverse soorten zeevogels voor. 

In het noorden van Argentinië zijn regelmatig flamingo's te zien op de zoutvlaktes en zweven er condors in de lucht. Bij de watervallen van Iguazu leven toekans, kaaimannen en andere reptielen en rondom het moerasgebied Esteros del Iberá leven onder andere capibara's en brulapen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.