Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Argentinië

Cultuur

Terug

De Argentijnse bevolking bestaat uit ongeveer 43 miljoen inwoners. De bewoners van Buenos Aires worden ook wel porteños genoemd.

Als je in Buenos Aires bent, moet je er niet vreemd van opkijken dat deze stad zo Europees aandoet. Veel immigranten zijn afkomstig van ons continent. Het gros van de Argentijnen heeft Spaanse of Italiaanse roots.

Typerend voor de Argentijnse cultuur zijn de tango, gaucho's en het voetbal. Over de herkomst van de tango doen verschillende verhalen de ronde. De Argentijnen beweren dat de dans ontstaan is in hun land, in de wijk San Telmo. Spaanse immigranten vertellen liever dat zij de tango meegebracht hebben en dat deze in de wijk San Telmo verder is ontwikkeld. Hoe dan ook, het staat vast dat San Telmo de bakermat van de tango is. 

Dat voetbal voor veel Argentijnen belangrijk is moge duidelijk zijn. Maradona is de nationale volksheld. Dé club is dan ook de Boca Juniors uit Buenos Aires, waar Maradona enkele jaren zijn voetbalkwaliteiten heeft laten zien. Het stadion van de club ligt in de kleurrijke wijk La Boca. De clubkleuren zijn geel en blauw. Toen deze kleuren ten tijde van de oprichting van de Boca Juniors bepaald moesten worden, werd besloten de kleuren te nemen van de vlag waaronder het eerste schip voer dat de haven van La Boca in kwam. Dit eerste schip kwam uit Zweden, vandaar de kleuren geel en blauw.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.