Argentinië

Het ruige zuiden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Glaciar Perito Moreno, El Calafate, Argentinië
 • Iguazú watervallen

Argentinië, het land van voetbal en de tango! Maar tijdens een rondreis Argentinië ontdek je ook ijzige gletsjers en watervallen midden in de jungle, bruisende steden en bijzondere wilde dieren. Eén ding is zeker: dankzij de grote contrasten is een vakantie in Argentinië gegarandeerd afwisselend. Lees verder...

In het noorden van Argentinië, rondom Salta, bestaat je uitzicht uit de prachtigste rotsformaties. Genieten van een goed glas wijn rechtstreeks uit de lokale wijngaarden is zeker een aanrader tijdens je vakantie in Argentinië. In het koude Patagonië liggen besneeuwde toppen en gletsjers die uit het Andesgebergte naar de bewoonde wereld stromen. Ga tijdens je rondreis Argentinië op zoek naar walvissen en pinguïns, of maak een avontuurlijke bootreis in het ruige zuiden. Een niet te missen hoogtepunt van Argentinië zijn de watervallen van Iguazú. Onze reisexperts voegen een bezoek aan dit natuurwonder van wereldformaat graag toe aan je vakantie in Argentinië.

Uiteraard kunt je jouw rondreis Argentinië uitbreiden met een reis naar Chili of een cruise naar Antarctica. Er is van alles mogelijk. Laat je door onze reisexperts verrassen met een combinatiereis op maat.

Askja Reizen
Onze Argentinië-experts helpen je graag bij het samenstellen van individuele Argentinië-reizen of een internationale groepsreis. Daarbij maken ze gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden en laten ze je de veelzijdigheid van dit gastvrije land op jouw manier ervaren.

Wil je zelf je vakantie naar Argentinië samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis Argentinië of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor een rondreis Argentinië. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Argentinië zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale reis naar Argentinië.

Beste reistijd en klimaat
Een reis naar Argentinië kan het hele jaar door. De uitgestrektheid van het land zorgt er wel voor dat bepaalde gebieden in het zuiden maar een deel van het jaar goed te bezoeken zijn. Het klimaat in het noorden zorgt ervoor dat deze regio het hele jaar door goed te bezoeken is. Mei tot september is voor de subtropische gebieden in het noorden van Argentinië de beste reistijd. Voor Patagonië is oktober tot maart het meest geschikt. De rest van het land kan het hele jaar door worden bezocht. In het gebied rondom Salta is het tussen januari en maart regenseizoen. Reis je hier in deze periode naartoe, dan kan dat alleen met een auto met vierwielaandrijving.

Regio’s en bezienswaardigheden

Parque Nacional Iguazú
Parque Nacional Iguazú ligt aan de Argentijnse kant van de wereldberoemde Iguazú-watervallen, bij het plaatsje Puerto Iguazú. In 1984 is dit park door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed dankzij het prachtige landschap en de grote biodiversiteit van het subtropische regenwoud. De temperatuur is hier in de winter gemiddeld 15ºC en in de zomer 30ºC. Door de dichte vegetatie is er bijna geen wind, waardoor er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. In Iguazú komen meer dan 2000 plantensoorten voor, waaronder orchideeën, palmen, varens en bromelia’s.

Parque Nacional Los Glaciares
Nationaal park Los Glaciares vormt een natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili. Het park beslaat meer dan 600.000 hectare en spreidt zich uit van de steppe aan de oostzijde naar het Andesgebergte in het westen. In 1937 is dit park, waar ruim 50 gletsjers samen een enorme ijsmassa vormen, uitgeroepen tot Los Glaciares National Park. Dit afwisselende park bestaat uit azuurblauwe meren, indrukwekkende gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De beroemdste gletsjers zijn de Perito Moreno, Upsala, Viedma, Onelli, Spegazzini en Mayo. Op het oog lijken de gletsjers roerloos, maar ze zijn constant in beweging, waardoor van de voorkant van de gletsjers grote brokken ijs in het water storten.

Reserva Faunística Península Valdés
Het schiereiland Valdes is een beschermd natuurgebied, staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van de Unesco en is uitgeroepen tot Reserva Faunística Península Valdés. De bultrugwalvis is de meest voorkomende walvis bij dit schiereiland. Elk jaar worden er rond de zeshonderd gespot, die samen zorgen voor zo’n tachtig jongen. In mei komen de eerste bultruggen vanuit Antarctica aan. In de maanden september en oktober bereikt de populatie walvissen hier het hoogtepunt. Er zwemmen er dan zo’n vijfhonderd tegelijk rond voor de kust.

Parque Nacional Tierra del Fuego
Twaalf kilometer ten westen van Ushuaia, aan het einde van de RN3 (het laatste deel van de Panamerican Highway) ligt nationaal park Tierra del Fuego. Dit park is 63.000 hectare groot, maar er is slechts een deel toegankelijk. Je kunt er diverse mooie wandelingen maken, die qua lengte, duur en zwaarte erg verschillen. Tijdens de wandelingen kom je op plekken met prachtige uitzichten op onder andere het Beaglekanaal en de omringende bergen, azuurblauwe meren en gletsjers. De kans is groot dat je onderweg dieren ziet zoals vossen, caracares en condors.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Argentinië blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Argentinië
Léonie van Rossem Reisexpert

Argentinië is een land van uitersten. Indrukwekkende watervallen en eindeloze zoutvlaktes in het noorden tot de imponerende gletsjers in het zuiden. De variatie maakt het zo’n bijzondere bestemming.

Reviews - gemiddelde score voor Argentinië: 8.5/10 - Lees meer reviews »

  • Argentinië (askja)
   Review van 25 augustus 2019
   SCORE: 5/5

   "Onze individuele rondreis door Chili verzorgd door Askja Reizen was top. Alles klopte: goede accommodaties; goede excursies met deskundige gidsen. Genoten van onze...

  • Argentinië (askja)
   Review van 23 januari 2019
   SCORE: 5/5

   "Het was een prachtige reis met veel afwisseling (cultuur, steden, natuur). De route leidt langs alle hoogtepunten van Chileens en Argentijns Patagonië. Wanneer...

  • Argentinië (askja)
   Review van 5 november 2018
   SCORE: 5/5

   "heb ik al verteld"

  • Argentinië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Onze reis is om nooit meer te vergeten ! "

  • Argentinië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "Jammer, jammer, jammer. Doordat ons aangeraden werd om bus te nemen i.p.v. huurauto hebben we geen mooie foto van lama kunnen maken. En wij hebben een gevoel van...

  • Argentinië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis was prima georganiseerd."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Land van IJs
Impression
Employee
Lake Crossing
Impression
Employee
Watervallen van Iguazú
Impression
Employee
Peninsula Valdés
Impression

Afbeeldingen (1/4)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 25 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Argentinië

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.