Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Namibië

Infrastructuur

Terug

Het verkeer in Namibië rijdt links. Dat is even wennen en waarschijnlijk stap je in het begin wel eens aan de verkeerde kant van de auto in of draai je het raampje open als je wilt schakelen. Toch went het snel.

Het wegennet wordt over het algemeen goed onderhouden. Vanuit Windhoek naar het noorden en zuiden lopen de belangrijkste, geasfalteerde verkeerswegen. Als je hiervan afwijkt, rij je grotendeels over gravelwegen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen C- en D-wegen. De C-wegen worden vaker door machines vrijgemaakt van 'wasborden'. De D-wegen zijn daardoor vaak minder makkelijk begaanbaar.

Het dragen van een autogordel is verplicht, of je nou in een 4x4 of een gewoon voertuig rijdt. De maximumsnelheid is meestal 120 km/u op de snelwegen, 100 km/u op de B-wegen en 60 km/u binnen de bebouwde kom. Net als in Nederland geven borden aan wat de maximumsnelheid op het betreffende traject is. Vermijd rijden in het donker: dat kan gevaarlijk zijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe