Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Namibië

Land van uitersten

Terug

Namibië is een must voor natuurliefhebbers, zeker als je van spectaculaire, weidse landschappen houdt. De voormalige Duitse kolonie zit vol met woestijnen, bergen en natuurparken en is daarmee een ongelofelijk veelzijdig land.

Omdat het zo dun bevolkt is, kan het zijn dat je op sommige dagen bijna niemand tegenkomt. Tijdens je roadtrip door Namibië zul je zien het land een goede infrastructuur heeft het en het prima met de huurauto te bereizen is. Wil je het nog spectaculairder? Ga dan per 4x4 de ruige natuur in.

In het zuiden ligt Fish River Canyon: de op één na grootste canyon van de wereld. Namibië heeft ook een van de oudste woestijnen ter wereld: de Namib-woestijn met de bekende rode zandduinen van de Sossusvlei. Etosha National Park is vrijwel onaangetast. Een groot deel van het park bestaat uit een zoutmeer dat slechts enkele dagen per jaar water bevat: de Etosha Pan.

Namibië is vooral een woestijn- en savanneland. Het klimaat wordt dan ook gekenmerkt door ongeveer 300 dagen zon per jaar. Hoewel het land het hele jaar goed te bezoeken is, wordt de winter (mei t/m september) voor Namibië als beste reistijd beschouwd. Onder andere de dieren in de wildparken laten zich dan heb beste zien. En mooie bijkomstigheid: het weer in Namibië is dan ook zeer aangenaam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe