Lapland

Het betoverende Noorden van Finland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Noorderlicht met gezellig kampvuur
 • Op pad met de husky's
 • Magisch noorderlicht

In het noorden van Finland vind je de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. In de winter is Lapland een geweldige bestemming voor iedereen die van een actieve sneeuwvakantie houdt. Lees verder...

Ontdek Lapland in de winter! De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren zijn dan bedekt met een dikke laag sneeuw. Askja heeft een ruim aanbod aan Laplandreizen in Fins Lapland. Laat je in Finland betoveren door sneeuw en ijs tijdens een fantastische vakantie in Lapland, met activiteiten zoals een huskysafari of een sneeuwscootertocht.

De kans om tijdens een wintervakantie in Lapland het noorderlicht te zien geeft een extra dimensie aan je reis. Stel je voor: een sereen wit landschap, dennenbomen die buigen onder het gewicht van de sneeuw en overal een oorverdovende stilte. Kun jij nog wachten om naar Lapland te gaan?

Askja Reizen
Als echte Finlandkenner hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen naar Lapland. Je kunt Finland ook combineren met een reis naar Noorwegen of Zweden.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, een bijzondere excursie in je vakantie opnemen of het noorderlicht zien? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Laplandkenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je wintervakantie in Finland. Ze hebben Lapland vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Lapland. Askja heeft behalve een uitgebreid aanbod aan Laplandreizen ook winterreizen naar Noorwegen, Zweden en IJsland.

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een fenomeen dat je in Lapland kunt zien van september t/m maart. Bij een heldere lucht is het gemiddeld twee keer per week te bewonderen. De Finse naam voor het noorderlicht, revontulet, komt uit een Sami-legende. Het noorderlicht is een adembenemende ervaring. Wat ervan op foto en film is vastgelegd is fraai, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie van het fenomeen. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel en zowel foto als film missen de bruisende energie die het noorderlicht met zich meebrengt als het met grote snelheid door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen, is je volledig overgeven aan dit hemelse schouwspel. De intense schoonheid van het noorderlicht laat zich nu eenmaal niet vastleggen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Lapland
Kim Haarbrink Reisexpert

Als dierenliefhebber vind ik het fantastisch om in Finland een huskytocht te maken. Je ziet echt dat de honden plezier hebben in het rennen.

Reviews - gemiddelde score voor Lapland: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Lapland
   Review van 12 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Fantastisch mooi gebied waar we in verbleven was er van onder de indruk zo een mooie witte wereld en de rust super mooi."

  • Lapland
   Review van 10 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Wij zaten in Inari in hotel Kultahovi in een kamer met sauna. Het hotel is mooi, schoon en heeft heel vriendelijk personeel. De sauna heerlijk. Daar zijn we iedere...

  • Lapland
   Review van 5 april 2017
   SCORE: 5/5

   "Geweldige reis met verrassende excursies"

  • Lapland
   Review van 28 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, vriendelijke mensen"

  • Lapland
   Review van 28 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Avonturenreis Herkko. Voldeed ruim aan onze verwachtingen. Een fantastische week. Ook op de vrij te besteden dagen hoef je je niet te vervelen. We lieten ons verrassen...

  • Lapland
   Review van 27 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Voor 5 dagen is het wel een dure reis, maar zeker de moeite waard! Hotel is mooi gelegen en excursies goed georganiseerd. De overnachtingen in de cottage en in...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Overnachten in een wildernishut
Impression
Employee
Rauw
Impression
Employee
Hondensledetocht
Impression
Employee
Afkoelen in een ijswak
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.