Borgarfjördur Eystri

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Borgarfjördur Eystri

Borgarfjördur Eystri, ook wel Bakkagerdi genoemd, ligt in het uiterste puntje van de oostfjorden en moet je eigenlijk niet overslaan. Vanaf Egilsstaðir volg je kleine ongeasfalteerde wegen door een niemandsland, van wijde rivieren, plassen, grasvlaktes en soms een soort duinlandschap. Lees verder...

Vlak voor de plaats zelf gaat de weg een bergpas over, wat een uitzicht! De weg houdt in het dorp op. Er wonen 130 mensen in gekleurde huizen aan het fjord. Er zijn prachtige wandelingen te maken, want het dorp is omringd door mooie bergen. De bergen zelf hebben prachtige kleuren, zijn kaal en rotsig. Er zijn verschillende routes, waarbij je over de bergen naar een volgende baai wandelt.

Eén van de mooiste routes is bij Stórurd. Een groene vallei met daarin blauwgroene meertjes en een chaos aan rotsen en stenen die los zijn gekomen van de berg en ver in het dal terecht zijn gekomen. Je start de wandeling op de parkeerplaats langs weg #94, halverwege de westelijke klim naar de pas. De wandeling  duurt circa vier uur.

Als je naar de haven rijdt, ongeveer vijf kilometer voorbij het dorp, zie je de zeer toegankelijke vogelrots Hafnarhólmar, waar onder andere papegaaiduikers nestelen (van mei tot begin augustus).

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kim Haarbrink Reisexpert

Toen ik voor het eerst langs de Zuidkust reed was ik overdonderd door de kleuren. Lavavelden bedekt met felgroen mos, zwarte spoelvlaktes en grijs-witte gletsjertongen die je van heel dichtbij kan bekijken.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land. Wij hadden erg veel regen en kou, maar dat hinderde helemaal niet. Willen graag nog eens gaan en dan naar de Westfjorden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De geboekte individuele rondreis was uitgebreid en duidelijk omschreven, wat de keuze uit het grote aanbod gemakkelijker maakte. Telefonische toelichting completeerde...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "erg leuke reis. De rit van Reykjavik naar Akureyri is lang, maar schitterend. IJsland veranderd elk half uur, dus ook de terugrit over de zelfde route is altijd...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Fascinerende bestemming; best te bezoeken als wandelvakantie."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Beste ***, We zijn gisteren terug gekomen van onze vakantie naar IJsland. We willen jullie laten weten dat we het hebben ervaren als een hele mooie en indrukwekkende...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.