Zuid-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Strokkur

Zuid-IJsland is enorm divers. Er is een grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen en bezienswaardigheden. Op maar een paar meter van de ringweg zie je de gletsjers en watervallen van dichtbij. Lees verder...

De watervallen Skogafoss van 60 meter hoog en de Seljalandsfoss zijn wel de bekendste. Je kunt ook naar de vulkanische zwarte stranden en vogelrotsen. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón wandel je langs het meer en kan je ook een boottocht maken zodat je de ijsbergen van dichtbij ziet. Op het zwarte strand spoelen de ijsbergen aan, één van onze favoriete plekken op IJsland! Bij het minder bekende ijsbergenmeer Heinabergslón kan je een kajaktocht maken langs de ijsbergen.

Voor de kust van Zuid-IJsland ligt de eilanden groep Westman Eilanden ook wel Vestmannaeyjar genoemd in het IJslands. Deze eilanden zijn van vulkanische oorsprong en steil uit zee opgerezen. Hier leven veel vogels in de zomer. Op het grootste eiland Heimaey kan je zelf zien hoe de inwoners leven samen met twee vulkanen op het eiland. De laatste uitbarsting was in 1973 en het is erg interessant om te zien hoe de inwoners na deze uitbarsting hun leven weer hebben hervat. De lavastroom loopt nog steeds langs het dorp op, inmiddels wel gestold. De kleuren zijn fantastisch, het groen van de bergen en de vogelrotsen in combinatie met de rode en zwarte kleuren van de vulkanen.

In Zuid-IJsland is ook het gebied van de gouden cirkel. Omdat het zo dichtbij de hoofdstad Reykjavík ligt en er vele interessante plaatsen zijn om te bezoeken is dit wel het drukst bezochte deel van IJsland. In de gouden cirkel ga je naar het Thingvellir Nationaal Park waar de breuklijn tussen het Amerikaanse en Europese continent te vinden is. Hier kan je duiken of snorkelen in de Silfra kloof. Collega Erik snorkelde met -9 door de kloof en vertelt er meer over in zijn blog. Binnen de gouden cirkel, in het Geysir gebied,  bevinden zich ook de geisers en warme bronnen en de grote waterval Gullfoss. De hoofdstad Reykjavík is goed te combineren met een bezoek aan het zuiden. In deze trendy hoofdstad tref je veel design winkels, galerieën en restaurants aan. Vlakbij de luchthaven Keflavík, op het schiereiland Reykjanes, kan je allerlei vulkanisme zien: borrelende modderpoelen, pruttelende zwavelbronnen en zwarte lavavelden. In ons blog “5 onbekende must-do’s in Zuid-IJsland” geven wij nog meer tips. Zuid-IJsland is absoluut een prachtig gebied voor een eerste kennismaking met IJsland!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Ik neem aan, dat u hier de ervaringen met het land IJsland bedoeld? IJsland is een mooi land, met een sprookjes-achtige sfeer. Echter is het nu ook weer niet zo...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "In 1987 en 1998 in Ijsland geweest. o.a.3 weken rond getrokken met 4 personen op Hornstrandir(zelf georganiseerd) Het is wel veel toeristischer geworden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Dit keer alleen een auto gehuurd"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "goed georganiseerd, juiste info vooraf en praktische tips in beschrijvingen"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Goede reis om alle hoogtepunten van IJsland te zien. In een rustig reistempo, waardoor voldoende tijd was voor wandelingen of bezichtigingen. Zeer goed gelegen...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 9 feb.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.