Zuid-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Strokkur

Zuid-IJsland is enorm divers. Er is een grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen en bezienswaardigheden. Op maar een paar meter van de ringweg zie je de gletsjers en watervallen van dichtbij. Lees verder...

De watervallen Skogafoss van 60 meter hoog en de Seljalandsfoss zijn wel de bekendste. Je kunt ook naar de vulkanische zwarte stranden en vogelrotsen. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón wandel je langs het meer en kan je ook een boottocht maken zodat je de ijsbergen van dichtbij ziet. Op het zwarte strand spoelen de ijsbergen aan, één van onze favoriete plekken op IJsland! Bij het minder bekende ijsbergenmeer Heinabergslón kan je een kajaktocht maken langs de ijsbergen.

Voor de kust van Zuid-IJsland ligt de eilanden groep Westman Eilanden ook wel Vestmannaeyjar genoemd in het IJslands. Deze eilanden zijn van vulkanische oorsprong en steil uit zee opgerezen. Hier leven veel vogels in de zomer. Op het grootste eiland Heimaey kan je zelf zien hoe de inwoners leven samen met twee vulkanen op het eiland. De laatste uitbarsting was in 1973 en het is erg interessant om te zien hoe de inwoners na deze uitbarsting hun leven weer hebben hervat. De lavastroom loopt nog steeds langs het dorp op, inmiddels wel gestold. De kleuren zijn fantastisch, het groen van de bergen en de vogelrotsen in combinatie met de rode en zwarte kleuren van de vulkanen.

In Zuid-IJsland is ook het gebied van de gouden cirkel. Omdat het zo dichtbij de hoofdstad Reykjavík ligt en er vele interessante plaatsen zijn om te bezoeken is dit wel het drukst bezochte deel van IJsland. In de gouden cirkel ga je naar het Thingvellir Nationaal Park waar de breuklijn tussen het Amerikaanse en Europese continent te vinden is. Hier kan je duiken of snorkelen in de Silfra kloof. Collega Erik snorkelde met -9 door de kloof en vertelt er meer over in zijn blog. Binnen de gouden cirkel, in het Geysir gebied,  bevinden zich ook de geisers en warme bronnen en de grote waterval Gullfoss. De hoofdstad Reykjavík is goed te combineren met een bezoek aan het zuiden. In deze trendy hoofdstad tref je veel design winkels, galerieën en restaurants aan. Vlakbij de luchthaven Keflavík, op het schiereiland Reykjanes, kan je allerlei vulkanisme zien: borrelende modderpoelen, pruttelende zwavelbronnen en zwarte lavavelden. In ons blog “5 onbekende must-do’s in Zuid-IJsland” geven wij nog meer tips. Zuid-IJsland is absoluut een prachtig gebied voor een eerste kennismaking met IJsland!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We waren blij dat we toch gekozen hebben voor het reizen door het binnenland en voor de 4weeldrive. Veel F wegen ook naar bv Landmannalaugar. We vonden de rondweg...

  • IJsland (askja)
   Review van 29 mei 2019
   SCORE: 5/5

   "We vonden IJsland prachtig. Ik ga sparen voor een groepsreis, wil dat ook wel meemaken."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij vonden het een fantástische reis - alle 15 dagen! De indrukwekkende natuur, het weer, de stilte, de gastvrijheid van de mensen, de musea, de afwisselende accommodaties...

  • IJsland (askja)
   Review van 26 juni 2019
   SCORE: 5/5

   "Een geweldige reis! Heel veel gezien en meer dan uitstekend verzorgd. De reisleider was een topper, "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Onze reis met gezin van 7 personen was super, gevarieerd en goed geregeld. Het gaf ruimte voor keuzes. Wij hebben genoten van deze bijzondere trip. Zelfs de laatste...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.