Zuid-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Strokkur

Zuid-IJsland is enorm divers. Er is een grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen en bezienswaardigheden. Op maar een paar meter van de ringweg zie je de gletsjers en watervallen van dichtbij. Lees verder...

De watervallen Skogafoss van 60 meter hoog en de Seljalandsfoss zijn wel de bekendste. Je kunt ook naar de vulkanische zwarte stranden en vogelrotsen. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón wandel je langs het meer en kan je ook een boottocht maken zodat je de ijsbergen van dichtbij ziet. Op het zwarte strand spoelen de ijsbergen aan, één van onze favoriete plekken op IJsland! Bij het minder bekende ijsbergenmeer Heinabergslón kan je een kajaktocht maken langs de ijsbergen.

Voor de kust van Zuid-IJsland ligt de eilanden groep Westman Eilanden ook wel Vestmannaeyjar genoemd in het IJslands. Deze eilanden zijn van vulkanische oorsprong en steil uit zee opgerezen. Hier leven veel vogels in de zomer. Op het grootste eiland Heimaey kan je zelf zien hoe de inwoners leven samen met twee vulkanen op het eiland. De laatste uitbarsting was in 1973 en het is erg interessant om te zien hoe de inwoners na deze uitbarsting hun leven weer hebben hervat. De lavastroom loopt nog steeds langs het dorp op, inmiddels wel gestold. De kleuren zijn fantastisch, het groen van de bergen en de vogelrotsen in combinatie met de rode en zwarte kleuren van de vulkanen.

In Zuid-IJsland is ook het gebied van de gouden cirkel. Omdat het zo dichtbij de hoofdstad Reykjavík ligt en er vele interessante plaatsen zijn om te bezoeken is dit wel het drukst bezochte deel van IJsland. In de gouden cirkel ga je naar het Thingvellir Nationaal Park waar de breuklijn tussen het Amerikaanse en Europese continent te vinden is. Hier kan je duiken of snorkelen in de Silfra kloof. Collega Erik snorkelde met -9 door de kloof en vertelt er meer over in zijn blog. Binnen de gouden cirkel, in het Geysir gebied,  bevinden zich ook de geisers en warme bronnen en de grote waterval Gullfoss. De hoofdstad Reykjavík is goed te combineren met een bezoek aan het zuiden. In deze trendy hoofdstad tref je veel design winkels, galerieën en restaurants aan. Vlakbij de luchthaven Keflavík, op het schiereiland Reykjanes, kan je allerlei vulkanisme zien: borrelende modderpoelen, pruttelende zwavelbronnen en zwarte lavavelden. In ons blog “5 onbekende must-do’s in Zuid-IJsland” geven wij nog meer tips. Zuid-IJsland is absoluut een prachtig gebied voor een eerste kennismaking met IJsland!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kim Haarbrink Reisexpert

Toen ik voor het eerst langs de Zuidkust reed was ik overdonderd door de kleuren. Lavavelden bedekt met felgroen mos, zwarte spoelvlaktes en grijs-witte gletsjertongen die je van heel dichtbij kan bekijken.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "Contact met onze directe contactpersoon was goed, met andere medewerkers helaas niet. Dat heeft onze ctp wel goed opgelost verder."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis was wel vol en het wandelen was soms te weinig, doordat we veel in de bus zaten. Dat kan ook niet anders, maar dat realiseerde ik me tijdens de reis. Voor...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De natuur speelt een grote rol in deze reis. Gelukkig was het een actieve vakantie, anders zou het eentonig zijn mocht je enkel op de bus moeten zitten. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Tijd wordt vooraf genomen voor uitvoerige voorlichting en goede en uitgebreide uitwerking van het gewenste reisprogramma. Wel afwachten in welk hotel of accommodatie...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "IJsland is puur natuur en rust. Als je daarnaar op zoek bent, topbestemming. Het wordt wel snel toeristischer, dus ga snel."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.