Noord- en Oost-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Dettifoss waterval
 • Dettifoss waterval

Het Noorden en het Oosten van IJsland is een prachtig gebied om door te reizen. In het noorden zijn verschillende mooie plaatsen die aan zee of aan een diep fjord liggen, zoals Siglúfjördur en Akureyri. Lees verder...

Akureyri is de hoofdstad van het noorden. Je kan naar de prachtige kerk, verschillende musea, het verwarmde zwembad of gezellig koffie drinken in het centrum.

Husavík is een leuk dorp met wat winkels, mooi gelegen aan het fjord. Hier worden walvisexcursies georganiseerd in de baai. In de zomer van 2018 worden hier de Geothermal sea baths geopend, waar je kan genieten van een bad aan het fjord.

Het landschap kent ook veel bergachtige gebieden en bijzondere natuur, zoals de krachtige Dettifoss waterval en de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi. Mývatn ligt midden in een vulkanisch gebied. Er zijn hier vele bezienswaardigheden zoals Námaskard bijvoorbeeld. Je zult versteld staan van de beweging in de aardbodem. Je ziet er kokende modderpoelen, spuitende stoombronnen en dampende kleurrijke heuvels. Je gelooft je ogen bijna niet.

Als je echt ver weg van andere toeristen wil zijn ga je naar het schiereiland Langanes. Hier glijdt alle haast van je af. De ruimte en leegheid zijn overweldigend. In juni en juli kun je er bovendien genieten van de prachtige middernachtzon.
Borgarfjördur Eystri is een dorp waar de weg ophoudt. Druk is het er dus niet. Je kunt er heerlijk wandelen, voor vogelaars zijn er observatieplekken en wie er oog voor heeft, geniet van het rustige leven dat de weinige inwoners hier leiden. 

Het oosten van IJsland is een bergachtig gebied met diepe fjorden, vriendelijke baaien en af en toe een boerderij. De grootste plaats is Egilsstadir. Deze plaats is een prima uitvalsbasis voor verschillende plaatsen in het oosten. Het ligt aan een langgerekt meer waar ook mooie watervallen te zien zijn zoals de Hengifoss. Seyðisfjördur ligt aan een zeer lang fjord met steile bergen aan beide kanten. In het dorp Seyðisfjördur staan veel gebouwen in Noorse stijl waardoor dit een uniek dorp is in vergelijking met de vele andere vissersplaatsen in IJsland. Hier komt de boot M/S Norröna van de Smyril Line aan vanuit Hirtshals Denemarken. Noord- en Oost-IJsland zijn echt aan te raden om door te reizen als je voldoende de tijd hebt voor de gehele ronde op IJsland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De rondreis voldeed beslist aan mijn verwachtingen. We hebben veel gezien en een goed beeld van IJsland gekregen. De reisleidster was een prettig persoon die veel...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima organisatie, iets meer informatie vooraf over lokale situatie in IJsland ten aanzien van verkeer, wegen, boodschappen en accomodaties is onze suggestie."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, storm en wat regen was extra."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Askja reizen maakt zijn naam waar als specialist op het terrein van natuurreizen. Er was een goed georganiseerde reis in elkaar gezet, met daarbij ook ruimte voor...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het was een geweldige reis die helemaal voldeed aan mijn verwachtingen"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.