Noord- en Oost-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Dettifoss waterval
 • Dettifoss waterval

Het Noorden en het Oosten van IJsland is een prachtig gebied om door te reizen. In het noorden zijn verschillende mooie plaatsen die aan zee of aan een diep fjord liggen, zoals Siglúfjördur en Akureyri. Lees verder...

Akureyri is de hoofdstad van het noorden. Je kan naar de prachtige kerk, verschillende musea, het verwarmde zwembad of gezellig koffie drinken in het centrum.

Husavík is een leuk dorp met wat winkels, mooi gelegen aan het fjord. Hier worden walvisexcursies georganiseerd in de baai. In de zomer van 2018 worden hier de Geothermal sea baths geopend, waar je kan genieten van een bad aan het fjord.

Het landschap kent ook veel bergachtige gebieden en bijzondere natuur, zoals de krachtige Dettifoss waterval en de hoefijzervormige kloof Ásbyrgi. Mývatn ligt midden in een vulkanisch gebied. Er zijn hier vele bezienswaardigheden zoals Námaskard bijvoorbeeld. Je zult versteld staan van de beweging in de aardbodem. Je ziet er kokende modderpoelen, spuitende stoombronnen en dampende kleurrijke heuvels. Je gelooft je ogen bijna niet.

Als je echt ver weg van andere toeristen wil zijn ga je naar het schiereiland Langanes. Hier glijdt alle haast van je af. De ruimte en leegheid zijn overweldigend. In juni en juli kun je er bovendien genieten van de prachtige middernachtzon.
Borgarfjördur Eystri is een dorp waar de weg ophoudt. Druk is het er dus niet. Je kunt er heerlijk wandelen, voor vogelaars zijn er observatieplekken en wie er oog voor heeft, geniet van het rustige leven dat de weinige inwoners hier leiden. 

Het oosten van IJsland is een bergachtig gebied met diepe fjorden, vriendelijke baaien en af en toe een boerderij. De grootste plaats is Egilsstadir. Deze plaats is een prima uitvalsbasis voor verschillende plaatsen in het oosten. Het ligt aan een langgerekt meer waar ook mooie watervallen te zien zijn zoals de Hengifoss. Seyðisfjördur ligt aan een zeer lang fjord met steile bergen aan beide kanten. In het dorp Seyðisfjördur staan veel gebouwen in Noorse stijl waardoor dit een uniek dorp is in vergelijking met de vele andere vissersplaatsen in IJsland. Hier komt de boot M/S Norröna van de Smyril Line aan vanuit Hirtshals Denemarken. Noord- en Oost-IJsland zijn echt aan te raden om door te reizen als je voldoende de tijd hebt voor de gehele ronde op IJsland.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtige natuur en zeer afwisselend landschap. Mensen vriendelijk en behulpzaam. Niet druk op de wegen, ontspannen rijden. Alles goed bewegwijzerd en bijzondere...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima reis om voor de eerste keer naar IJsland op vakantie te gaan. Een tweede keer zou ik waarschijnlijk zelf de reis in elkaar willen zetten. Dit product is dan...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis is goed bevallen evenals de accomodaties, het eten en de excursies."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooie samenstelling van reis. Ook qua reisafstanden goed te doen. De reis biedt genoeg afwisseling en bezienswaardigheden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "We vonden de individ. reis met auto en slaapzakaccomm. heel prettig. Je kon zelf bepalen wat en wanneer je overdag iets kon bekijken en af en toe zelf je maaltijd...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.