Landmannalaugar

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Landmannalaugar

Landmannalaugar kent vrijwel iedereen van foto’s. Het gebied is moeilijk in woorden te omschrijven. Het ligt tussen steile bergen, aan het einde van een donker rhyoliet lavaveld. Lees verder...

Vanuit het dal zie je overal gekleurde bergen opdoemen en soms ook rookpluimen. Er is een camping, een hut en er zijn toiletten. In de zomer staan er twee oude Amerikaanse schoolbussen die dienst doen als winkel (met een beperkt assortiment) en als café. Er ontspringen verschillende warme en koude bronnen aan de voet van het lavaveld, een lekkere plek om een bad te nemen. Er is een platform waar je je kunt omkleden, kan even frisjes zijn, dus snel het warme water in!

Landmannalaugar is een wel heel bijzonder gebied. Je kunt vele wandelingen maken, variërend van een uur tot wel vijf dagen. De bekendste wandeling, en die vinden wij ook de mooiste, is naar de top van de Bláhnúkur. Het pad is soms steil maar niet moeilijk te lopen. Eenmaal boven word je beloond met imposante vergezichten over het hele gebied. Je kunt dezelfde weg terug gaan, dan duurt de wandeling twee uur. Of je kunt aan de achterzijde van de berg verder wandelen over het lavaveld Laugahraun en vervolgens terug gaan, dan duurt de wandeling drie uur. Houd er rekening mee dat je soms riviertjes moet doorwaden en ga niet onvoorbereid op pad, want het weer kan snel omslaan. Neem altijd een gedetailleerde kaart, kompas of GPS mee.

Je kunt vanaf de zuidkust met een 4WD auto op twee manieren naar Landmannalaugar rijden. Via de oostelijke zijde over weg #F208, via de Eldgjá. De vuurkloof Eldgjá heeft een prachtige waterval. Je kunt de kloof in lopen en weer terug, bijvoorbeeld tot aan de waterval Ófaerufoss. Deze weg is avontuurlijker dan de westelijke zijde. Er zijn diverse rivierdoorsteken, veel bochten en de weg is ruig. Maar geweldig om te rijden, door zwarte lavavelden en langs felgroen mos. Via de westelijke zijde, vanaf Hrauneyjar weg #26 en #22,5 kan je ook het binnenland in. Hard gaat het niet over deze F-weg, maar daardoor geniet je extra van de vreemde omgeving. Je rijdt door verlaten steenwoestijnen en langs de Hekla vulkaan. Bij Landmannalaugar kun je de auto neerzetten en te voet verder gaan.

Als je niet zelf met de auto wilt rijden in het binnenland, of geen 4WD auto hebt kun je ook een excursie boeken per superjeep of bus.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Meer bezienswaardigheden in Het binnenland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Ijsland is een schitterend land! Je gaat niet op vakantie, je gaat op reis! Iedere 5 km is je uitzicht anders! Helaas is het erg duur waardoor de faciliteiten wat...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De de ons gemaakte IJslandreis was uitgebreid en gaf een goed beeld van het mooie eiland. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ik verwachtte deskundigheid tov IJsland en dat is zeker uitgekomen. Kleine groep (23 mensen) ook prettig. Fijn reisgezelschap."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Er is op IJsland veel te zien en vaak makkelijk bereikbaar."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "IJsland is een fantastisch land, vooral de schone natuur en de rust!"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.