Ísafjörður

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Ísafjörður

Ísafjörður is de regionale hoofdstad van de Westfjorden en het is het belangrijkste handels- en cultuurcentrum van deze regio. In de winter is het een populair skigebied. Lees verder...

In de zomer is het niet alleen populair om zijn uitstraling en prachtige omgeving, het is ook de ideale uitvalsbasis voor excursies naar Hornstrandir en het eiland Vigur. Ísafjörður is een relatief grote plaats, voor IJslandse begrippen dan, met 3.500 inwoners. De plaats ligt aan de Ísafjardardjúp fjord, de grootste van de Westfjorden. Langs de zuidelijke kuststrook zijn acht smalle en lange inhammen, het noordelijk gedeelte heeft er maar één. Aan de noordelijke kant ligt de magische Jökulfirdir of gletsjer fjord. Noordoostelijk van Jökulfirdir ligt het Hornstrandir natuurreservaat. Adembenemende natuur. Tegenwoordig is dit één van de meest populaire plaatsen in IJsland voor trektochten.

Ísafjörður heeft een lieflijk oud stadscentrum met prachtige huizen die volledig gerestaureerd zijn. Een aantal huizen is nu onderdeel van Ísafjördur Maritiem en Volksmuseum. Maar de meeste tijd verbrassen we bij voorkeur in Braedraborg café. Lekkere taart, goede koffie, heerlijke (vegetarische) lunchgerechten en dé ontmoetingsplek voor reizigers uit alle richtingen. Een simpele maar uitstekende hap eet je 's avonds bij het gezellige Húsið. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Prachtige natuur, vriendelijke mensen, relaxed"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prachtige rondreis gemaakt, de natuur is adembenemend. De accommodatie wisselde nogal. De routebeschrijvingen klopten niet altijd in uw stencil. We hadden ook nog...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "reis prima, info material erg goed. hotel in reykjavik miet zo goed, geen plek om lenkele dgen te blijven"

  • IJsland (askja)
   Review van 9 juli 2019
   SCORE: 3/5

   "Op zich vond ik de indeling (verdeling van de dagen over de bezienswaardigheden) wel goed. Ik heb het idee dat we wel aardig wat gezien hebben in de gegeven tijd....

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Fantastische natuur, vriendelijke mensen. Heerlijk eten, helaas tegen zeer hoge prijzen😳"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.