Isafjördur (Ísafjörður)

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Ísafjörður

Isafjördur is de regionale hoofdstad van de Westfjorden en het is het belangrijkste handels- en cultuurcentrum van deze regio. In de winter is het een populair skigebied. Lees verder...

In de zomer is het niet alleen populair om zijn uitstraling en prachtige omgeving, het is ook de ideale uitvalsbasis voor excursies naar Hornstrandir en het eiland Vigur. Ísafjörður is een relatief grote plaats, voor IJslandse begrippen dan, met 3.500 inwoners. De plaats ligt aan de Ísafjardardjúp fjord, de grootste van de Westfjorden. Langs de zuidelijke kuststrook zijn acht smalle en lange inhammen, het noordelijk gedeelte heeft er maar één. Aan de noordelijke kant ligt de magische Jökulfirdir of gletsjer fjord. Noordoostelijk van Jökulfirdir ligt het Hornstrandir natuurreservaat. Adembenemende natuur. Tegenwoordig is dit één van de meest populaire plaatsen in IJsland voor trektochten.

Ísafjörður heeft een lieflijk oud stadscentrum met prachtige huizen die volledig gerestaureerd zijn. Een aantal huizen is nu onderdeel van Ísafjördur Maritiem en Volksmuseum. Maar de meeste tijd verbrassen we bij voorkeur in Braedraborg café. Lekkere taart, goede koffie, heerlijke (vegetarische) lunchgerechten en dé ontmoetingsplek voor reizigers uit alle richtingen. Een simpele maar uitstekende hap eet je 's avonds bij het gezellige Húsið. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.0/10

  • IJsland (askja)
   Review van 18 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Het weer is een zeer grote determinerende factor over hoe je het land beleeft. Dit is het enige dat jullie als organisatie in de hand hebben. Wij hadden ongelooflijk...

  • IJsland (askja)
   Review van 9 maart 2018
   SCORE: 5/5

   "Wat een ervaring!! Prima gekozen route.. eerst Myvatn daarna Reykjavik"

  • IJsland (askja)
   Review van 21 juni 2014
   SCORE: 5/5

   "De pakketreis zit goed in elkaar. Duidelijke reisbeschrihving met ruimte om zelf dingen te ontdekken. "

  • IJsland (askja)
   Review van 22 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Zeer goede reis. Veel gezien. Reisleider gaf veel achtergrond informatie."

  • IJsland (askja)
   Review van 6 oktober 2015
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis om mensen voor het eerst kennis te laten maken met het land. Mijn man was hier vaker voor zaken, voor mij de tweede keer, eerder een cruise gemaakt....

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 15 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 22 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.