Ísafjörður

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Ísafjörður

Ísafjörður is de regionale hoofdstad van de Westfjorden en het is het belangrijkste handels- en cultuurcentrum van deze regio. In de winter is het een populair skigebied. Lees verder...

In de zomer is het niet alleen populair om zijn uitstraling en prachtige omgeving, het is ook de ideale uitvalsbasis voor excursies naar Hornstrandir en het eiland Vigur. Ísafjörður is een relatief grote plaats, voor IJslandse begrippen dan, met 3.500 inwoners. De plaats ligt aan de Ísafjardardjúp fjord, de grootste van de Westfjorden. Langs de zuidelijke kuststrook zijn acht smalle en lange inhammen, het noordelijk gedeelte heeft er maar één. Aan de noordelijke kant ligt de magische Jökulfirdir of gletsjer fjord. Noordoostelijk van Jökulfirdir ligt het Hornstrandir natuurreservaat. Adembenemende natuur. Tegenwoordig is dit één van de meest populaire plaatsen in IJsland voor trektochten.

Ísafjörður heeft een lieflijk oud stadscentrum met prachtige huizen die volledig gerestaureerd zijn. Een aantal huizen is nu onderdeel van Ísafjördur Maritiem en Volksmuseum. Maar de meeste tijd verbrassen we bij voorkeur in Braedraborg café. Lekkere taart, goede koffie, heerlijke (vegetarische) lunchgerechten en dé ontmoetingsplek voor reizigers uit alle richtingen. Een simpele maar uitstekende hap eet je 's avonds bij het gezellige Húsið. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Fantastiche eiland. Zelf vind ik hetv heerlijk om er zelf op uit te gaan.Reis liever niet in een groep. Eiland leent zich hier fantastich voor."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "De presentatiebijeenkomst die we bij Askja bezochten, gaf ons een goede indruk van de organisatie. Wij kozen ervoor om Askja een individuele reis te laten voorbereiden,...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Perfecte route uitgestippeld om de mooiste plekken te zien, hele fijne en bijzondere accomodaties, goede informatie over auto verzekeringen, wat te doen, wat te...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een super mooi land en een goed uitgedachte reis! "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Geweldige afwisselend land en natuurlijk de rust"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.