Ísafjörður

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Ísafjörður

Ísafjörður is de regionale hoofdstad van de Westfjorden en het is het belangrijkste handels- en cultuurcentrum van deze regio. In de winter is het een populair skigebied. Lees verder...

In de zomer is het niet alleen populair om zijn uitstraling en prachtige omgeving, het is ook de ideale uitvalsbasis voor excursies naar Hornstrandir en het eiland Vigur. Ísafjörður is een relatief grote plaats, voor IJslandse begrippen dan, met 3.500 inwoners. De plaats ligt aan de Ísafjardardjúp fjord, de grootste van de Westfjorden. Langs de zuidelijke kuststrook zijn acht smalle en lange inhammen, het noordelijk gedeelte heeft er maar één. Aan de noordelijke kant ligt de magische Jökulfirdir of gletsjer fjord. Noordoostelijk van Jökulfirdir ligt het Hornstrandir natuurreservaat. Adembenemende natuur. Tegenwoordig is dit één van de meest populaire plaatsen in IJsland voor trektochten.

Ísafjörður heeft een lieflijk oud stadscentrum met prachtige huizen die volledig gerestaureerd zijn. Een aantal huizen is nu onderdeel van Ísafjördur Maritiem en Volksmuseum. Maar de meeste tijd verbrassen we bij voorkeur in Braedraborg café. Lekkere taart, goede koffie, heerlijke (vegetarische) lunchgerechten en dé ontmoetingsplek voor reizigers uit alle richtingen. Een simpele maar uitstekende hap eet je 's avonds bij het gezellige Húsið. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Als je houdt van autorijden én wandelen in de ongerepte en ruige natuur dan is rijden met een 4x4 door het binnenlanden van IJsland een tocht om nooit te vergeten.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Zeer tevreden over de informatievoorziening."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "In 1987 en 1998 in Ijsland geweest. o.a.3 weken rond getrokken met 4 personen op Hornstrandir(zelf georganiseerd) Het is wel veel toeristischer geworden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "IJsland is echt een prachtig mooi land! Hele mooie natuur, relaxt rondreizen. Niet goedkoop, maar het zeker wel waard. Ook lekker dichtbij. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "prachtige reizen in assortiment"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ondanks de prijs (veel geld) was het een uitstekend verzorgde reis welke voldeed aan ijn verwachtingen"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.