Ásbyrgi

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Ásbyrgi

Gelegen in Nationaal Park Jökulsárgljúfur ligt het ingesloten ravijn Ásbyrgi. De hoefijzervormige kloof met steile wanden, waarvan een aantal zelfs 100 meter hoog zijn. Lees verder...

Deze is zo vervreemdend dat er allerlei theorieën over het ontstaan ervan de ronde doen. De meest waarschijnlijke is dat deze plek ontstaan is tijdens twee enorme overstromingen van de Jökulsá rivier. De eerste overstroming zou tussen 8.000-10.000 jaar geleden plaats gevonden hebben en de tweede overstroming ongeveer 3.000 jaar geleden. De rivier heeft hierna zijn huidige route aangenomen. Het is een idyllische plek, die door zijn beschutte ligging dicht begroeid is met berkenbomen, waar watertjes stromen en zeer veel vogelsoorten te zien zijn.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Mooi en waar voor je geld."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De rondreis was zeer goed! Sommige dagen waren wel wat zwaarder qua reisafstand... hotelverdeling was prima :). "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Vliegen, autohuur + hotels beantwoordden aan onze verwachting. Ook persoonlijk informatiepacket was zeer handig; behalve bezienswaardigheden ook informatie over...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een rondreis over heel IJsland gemaakt met diverse excursies. Wij vonden het fantastisch. De hotels waren goed. De reisinformatie was prima in orde en...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Was een goede reis met wellicht toevallig een bij elkaar passend gezelschap die het met elkaar ook gezellig hadden. Nogmaals ik heb erg genoten."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.