Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Nationale parken

Terug

Chili is een natuurrijke bestemming. Het bezoeken van verschillende nationale parken is een must bij een rondreis naar Chili.

Parque Nacional Lauca
Putre is de uitvalsbasis voor een bezoek aan nationaal park Lauca. Als je de nacht doorbrengt in Putre, kun je in alle vroegte naar het park, waar prachtige flora en fauna als huemuls, vizcacha’s, vicuña's, alpaca's en flamingo’s huizen. Lauca is echt een paradijs voor vogelspotters. Met een ongeveer 130 vogelsoorten is dit het vogelrijkste gebied van Chili. Het park dankt zijn naam aan de rivier de Lauca en wordt gekenmerkt door de uitgestrekte steppes, diepblauwe meren en hoge vulkanen. Het merendeel van het park ligt hoger dan 3.800 meter. De kegelvormige vulkanen halen vaak de 6.000 meter. De bekendste vulkaan van dit park is de Parinacota, die zo’n 6.350 meter hoog is.

Parque Nacional Torres del Paine
Het beroemde nationaal park Torres del Paine ligt in Chileens Patagonië, op zo’n 150 kilometer van Puerto Natales. Het dankt zijn naam aan de Torres del Paine: de granieten Torens van Paine. Deze drie bergen, die respectievelijk 2.900, 2.580 en 2.600 meter hoog zijn, rijzen op uit de Patagonische steppe. De Torres maken deel uit van de bergketen Cordillera del Paine, het middelpunt van het park. Niet alleen de Torres zijn de blikvangers van dit natuurpark, maar ook de naastgelegen Cuernos del Paine, de Horens van Paine. Deze zwarte toppen maken deel uit van dezelfde bergketen. Behalve de bergen zijn de grote en kleine blauwe, groene en turkooizen meren, snelstromende beken en rivieren, klaterende watervallen, helblauwe gletsjers en overvloedige fauna de topattracties van dit park. Torres del Paine is zeer geschikt voor outdooractiviteiten als bergbeklimmen, trekkings, paardrijden, vliegvissen en kajakken. 

Reserva Nacional Los Flamencos
In de Atacama-woestijn, bij San Pedro, ligt de Salar de Atacama. Deze zoutvlakte maakt deel uit van het nationale reservaat Los Flamencos. Behalve deze zoutvlakte omvat het reservaat meerdere zoutmeren en lagunes: Salar de Tara, Aguas Calientes Pujsa, Atacama en de lagunes Miscanti en Miñique. Het gebied is uitgeroepen tot reservaat om de drie flamingosoorten en hun leefmilieus te beschermen. Het reservaat is van wereldbelang voor het voortbestaan van deze flamingo’s en grote aantallen flamingo’s hebben van deze zoutmeren en lagunes hun broedplaats gemaakt.

Parque Nacional Vicente Perez Rosales
Een van de bekendere parken in het Merendistrict is Parque Nacional Vicente Pérez Rosales, vlak bij Puerto Montt en Puerto Varas. Middelpunt van het park is de 2.652 meter hoge vulkaan Osorno, aan de oever van Lago Llanquihue. Bij de watervallen van Petrohue kun je verschillende wandelingen maken door eeuwenoude bossen. Ook Lago Todos los Santos, een van de meren die je oversteekt tijdens de Lake Crossing vanuit Bariloche, maakt deel uit van dit prachtige stukje natuur. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.