Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Klimaat

Terug

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Chili tegengesteld aan die van Nederland. De zomer duurt van december tot en met maart en de winter van juni tot en met september.

Het noorden (met de Atacama en de Altiplano) is vanwege de aangename temperaturen het hele jaar door te bezoeken. Hoewel de Atacama wordt beschouwd als de droogste woestijn ter wereld, kan er op sommige plekken een flinke bui vallen, waardoor wegen tijdelijk worden afgesloten. Dit komt het vaakst voor in de winter (juni t/m augustus). Houd er rekening mee dat het in de woestijn op grote hoogtes ’s nachts vriest. Het midden van Chili heeft een mediterraan klimaat met relatief milde winters en warme zomers. 's Zomers is het in de steden warm en soms benauwd: het kwik kan dan oplopen tot zo’n 30-35 graden. Het zuiden van Chili (Patagonië) is relatief koel en onstuimig. Hoe zuidelijker je komt, hoe kouder het wordt. De zomermaanden zijn de droogste, maar ook dan kan er nog regelmatig een bui vallen. In Patagonië, met name in het gebied rondom Punta Arenas, staat 6 van de 7 dagen een flinke wind.

Klimaattabel (gemiddelde minimum- en maximummaandtemperaturen in C)

 

Juli (winter)

Januari (zomer)

Paaseiland

15-20

20-25

Santiago

5-15

20-30

Iquique

13-18

18-25

Puerto Montt

5-10

10-20

Punta Arenas

0-5

5-15

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

IJsland staat weer op 'groen'

Goed nieuws: IJsland heeft sinds kort weer kleurcode 'groen'. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

IJsland reizen Alle reizen

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.