Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Hoofdstad Chili

Terug

Je reis naar Chili zal bijna altijd in de hoofdstad beginnen. Santiago de Chile is de levendige Chileense hoofdstad met ongeveer 5,5 miljoen inwoners (ongeveer een derde van de totale bevolking van het land). 

Santiago ligt op 522 meter hoogte in de laagvlakte tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. Bij helder weer kijk je zo vanuit de stad uit op de besneeuwde bergtoppen. De zomers in Santiago zijn lang, droog en warm. De hoofdstad heeft een druk en levendig centrum met bruisende uitgaanswijken, zoals Barrio Bellavista en Providencia.

Santiago is op 12 februari 1541 gesticht door Pedro de Valdivia, die het de naam Santiago de Nueva Extremadura gaf. Valdivia koos deze locatie voor Santiago vanwege het klimaat en het gemak waarmee de stad kon worden verdedigd. Dit verdedigingsvoordeel ontstond doordat de rivier Mapocho zich hier in tweeën splitst en verder stroomafwaarts weer samenkomt, zodat een soort eiland is ontstaan.

Het Palacio de la Moneda (1805) is een indrukwekkend gebouw dat oorspronkelijk werd gebouwd voor het vervaardigen van geld (= moneda). Later werd het gebouw omgevormd tot presidentieel paleis. Om het bestand te laten zijn tegen de aardschokken, bleef het laagbouw. Het presidentiële paleis is een van de mooiste voorbeelden van koloniale architectuur in Zuid-Amerika. Op 11 september 1973 werd la Moneda gebombardeerd door de Hawker Hunters van Pinochet, waarbij president Allende om het leven kwam. Het interieur werd toen grotendeels vernield. Na een flinke restauratie werd het paleis in 1981 ingewijd als zetel van de regering.

Het plein Plaza de Armas wordt gezien als het hart van Santiago. Rondom de Plaza de Armas staan veel koloniale gebouwen, zoals de Catedral Metropolita en het Museo de Arte Sagrado. Casa Colorada uit 1769, dat hier ook staat, is het best bewaarde koloniale gebouw van het Plaza de Armas.

Binnen de stad liggen enkele heuvels, waar de bewoners van de stad graag hun weekenden doorbrengen. De Cerro Santa Lucia (630 meter) staat bij de grote Almeda-straat en is voor de inwoners een belangrijk punt, omdat Santiago hier werd gesticht. Het park heeft mooie fonteinen, steile trappen en een klein informatiecentrum.

Cerro San Cristóbal biedt een prachtig uitzicht op Santiago de Chile en de Andes. Op de top van de heuvel (869 meter) vind je het Parque Metropolitano, een 730 hectare groot park met zwembaden, wandelpaden, een botanische tuin, een dierentuin, picknickplaatsen, restaurants en speeltuinen. Als je de kabelbaan naar de top neemt, kom je bij het 22 meter hoge standbeeld van de Virgen de la Inmaculada Concepción, de Maagd van de Onbevlekte Ontvangenis. De kabelbaan vertrekt vanaf de Plaza Caupolicán in de wijk Bella Vista.

De gezelligste en  levendigste wijk in Santiago is Barrio Bellavista. De straten hier hebben prachtige bomen en kleurige antieke huizen, waarvan er veel zijn omgebouwd tot restaurant of studio’s voor artiesten en muzikanten. Het is een fijne wijk om een namiddag in door te brengen of uit eten te gaan. 's Avonds hoor je in Bellavista muziek uit de vele disco’s en bars. Een leuk restaurant voor de lunch of het diner is Como Agua Para Chocolate.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.