Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Geografie

Terug

Chili beslaat van noord tot zuid zo'n 4.300 kilometer en heeft een oppervlakte van 756.950 km² (ongeveer 18 keer Nederland). 

In het noorden grenzen de hoogvlaktes aan Peru en Bolivia en in het oosten vormt het Andesgebergte de natuurlijke grens met Argentinië. De Atacama-woestijn in het noorden is de droogste woestijn ter wereld. Op sommige plekken is al 400 jaar geen regen meer gevallen. Rondom Santiago is het groener en liggen diverse wijnregio's. Verder naar het zuiden ligt het Chileense Merengebied, waar meren worden omzoomd door groene oerbossen en met sneeuw bedekte vulkanen. In het uiterste zuiden, ook wel bekend als Patagonië, domineert de immense Patagonische ijskap het landschap. Het zuidelijkste stukje land van Zuid-Amerika is Kaap Hoorn, vernoemd naar de Noord-Hollandse stad Hoorn. Paaseiland ten slotte ligt midden in de Grote Oceaan, op ruim 3.500 kilometer van het vasteland van Chili. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.