Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Flora & Fauna

Terug

Chili heeft een rijke flora en fauna. Voorbeelden uit dit uitbundige planten- en dierenleven zijn: araucaria, lenga en ñires, vicuña's, nandu's, toekans, veenherten, capibara's, brulapen, kaaimannen en walvissen.

Torres del Paine heeft een heel veelzijdige fauna met ongeveer 100 zichtbare diersoorten. De oorspronkelijke fauna van Patagonië bestaat vooral uit kleine dieren. De oorzaken hiervan zijn de schrale en lage vegetatie, harde winden en slechte klimatologische omstandigheden. De grootste dieren die in dit gebied rondtrekken, zijn de guanaco's, de poema, de grijze Andesvos, de nandú en de bedreigde Chileense huemul (een hertensoort). Doordat de vossen en guanaco's gewend zijn aan bezoekers, zijn ze makkelijk te observeren langs de weg. Er leven ook veel vogelsoorten, waaronder flamingo’s, zwarthalszwanen, condors, arenden, caracares en de Caiquenes of Patagonische ganzen.

In het uiterste zuiden van Patagonië leven op diverse plekken Magelhaenpinguïns. Ook is er sinds kort een kolonie koningspinguïns te bewonderen op een dag rijden vanuit Punta Arenas. In het noorden, in de Atacama en op de Altiplano, leven met name vicuña's, lama's en alpaca's. Daarnaast kun je bij de zoutvlaktes flamingo's aantreffen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer