Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Chili

Chileense keuken

Terug

Bij een reis naar Chili zal het je zeker niet ontbreken aan lekker eten en drinken.

De Chileense keuken komt redelijk overeen met de Argentijnse. Typische ingrediënten zoals maïs en koriander komen regelmatig voor in de gerechten die op het menu staan. Als voorgerecht of tussendoortje is de empanada een echte aanrader. Dit van deeg gemaakte hartige hapje is gevuld met een gehakt-, kip-, kaas- of vegetarisch groentemengsel. Daarnaast wordt vaak brood geserveerd met pebre, een tomatensalsa met bosui en koriander. Als belangrijkste nagerecht eten de Chilenen mote (een soort gort) met huesillos (gedroogde perziken).

Chilenen eten twee keer per dag een warme maaltijd. Ze lunchen meestal tussen 13.00 en 15.00 uur en dineren na 20.00 uur. In sommige accommodaties kun je dan ook niet voor 20.00 uur aanschuiven voor het avondeten. Wat absoluut niet mag ontbreken bij je reis naar Chili, is een asado (barbecue). Het gebruikelijkst is lam van de barbecue. Daarnaast vormen zalm en andere vissoorten een rode draad. Chili ligt tenslotte over de hele lengte aan de Grote Oceaan. Een asado wordt vaak gehouden op een speciale barbecueplek: de quincho. In enkele accommodaties word je verwelkomd met het nationale drankje pisco sour. Dit is een sterkedrank die is gedistilleerd uit druiven. Naast pisco bevat de pisco sour citroensap, fijngehakte ijsblokjes, geklopt eiwit en rietsuikerstroop. Een veel voorkomend alcoholvrij drankje is chirimoyo. Dit frisse, zoete drankje wordt gemaakt van de lokale vrucht chirimoyo.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.