Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Botswana

Infrastructuur

Terug

Het verkeer in Botswana rijdt links. Dat is even wennen en waarschijnlijk stap je af en toe aan de verkeerde kant van de auto in of draai je het raampje open als je wilt schakelen. Toch went het snel.

Het wegennet is over het algemeen goed. De meest gebruikte doorgaande wegen in Botswana, van Ngoma Bridge naar Kasane en via Nata naar Maun, zijn geasfalteerd. Soms kom je wel trajecten tegen met zogenaamde 'potholes'. Andere veel voorkomende obstakels op de weg zijn koeien, geiten en ezels, maar ook mensen die van het ene dorp naar het andere lopen. Let dus goed op!

De wildernisgebieden zijn onverhard en een 4WD is vaak niet genoeg om deze paden te bedwingen. Dit hangt af van de regio. Vraag bij onze reisexperts naar meer informatie. Het dragen van autogordels is verplicht en de maximumsnelheid is meestal 120 km/u op snelwegen, 100 km/u op de B-wegen en 60 km/u binnen de bebouwde kom. Net als bij ons in Nederland wordt vaak door borden aangegeven wat de maximumsnelheid op het betreffende traject is. Vermijd rijden in het donker, want dat kan gevaarlijk zijn.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe