Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Botswana

Geografie

Terug

De republiek Botswana ligt in het zuidelijke deel van Afrika en is ongeveer veertien keer zo groot als Nederland. Het land is volledig ingesloten door andere landen.

In het noordoosten grenst Botswana aan Zambia en Zimbabwe, in het noorden en westen aan Namibië en in het zuiden en zuidoosten aan Zuid-Afrika. De Zambezi-rivier bij Kazungula in het uiterste noordoosten vormt het vierlandenpunt waar Botswana, Zimbabwe, Zambia en Namibië aan elkaar grenzen.

De Steenbokskeerkring loopt dwars door het land, ongeveer halverwege de afstand tussen Maun en Gaborone. Ongeveer 80% van Botswana wordt gedomineerd door de Kalahariwoestijn, waarvan een klein gedeelte voor toeristen toegankelijk is. De meeste inwoners leven in en rondom Gaborone, maar toeristisch gezien bezoeken de meeste mensen de bekende parken zoals Chobe en Moremi Game Reserve en de grootste inlandse delta ter wereld, de Okavango Delta, in het noordoosten van het land. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe