Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Botswana

Beste reistijd

Terug

Botswana kent een droog seizoen en een regenseizoen. De beste reistijd voor Botswana is de winterperiode van mei t/m oktober. 

De temperaturen in de winterperiode liggen overdag tussen de 25 en 30°. ’s Avonds kan het kwik dan wel dalen tot zo’n 6°. De winter is ook een goede periode omdat de dieren in de wildparken dan het beste te observeren zijn. Als je niet graag reist in een periode met extreme hitte, korte maar hevige regenbuien en een hoge luchtvochtigheidsgraad, kun je het regenseizoen (van eind oktober t/m maart) beter vermijden. 

Toch is de natuur in Botswana in en vlak na het regenseizoen op z'n hoogtepunt. Het landschap is prachtig groen en aan de hemel trekken spectaculaire wolkenpartijen voorbij. Er wordt in deze periode veel wild geboren en dit trekt vervolgens weer veel roofdieren aan. In de Afrikaanse zomer kun je in de Kalahari en in Makgadikgadi getuige zijn van de op één na grootste wildmigratie van Afrika. Grote kuddes zebra's, gemsbokken, springbokken en gnoes worden dan namelijk door de verse grassen aangetrokken en worden op de voet gevolgd door de vele roofdieren.

Als je je reis naar Botswana combineert met een bezoek aan de Victoria Falls, geldt het volgende. Je kunt de watervallen het hele jaar bezoeken. In april en mei (na de regentijd) zijn de watervallen heel spectaculair, maar je kunt dan niet raften. Aan het einde van de droge tijd, in oktober en november, stroomt er nog maar relatief weinig water over de rand. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe