Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Visum

Terug

Voor een reis naar Australië heb je een toeristenvisum nodig. Dit geldt al vanaf een tussenstop van meer dan 8 uur, tot een maximaal verblijf van drie maanden.

Als je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, kun je een elektronisch visum aanvragen via www.visum.nl. Wij raden je aan dit zelf via deze website te regelen in verband met de vele persoonsgegevens die tegenwoordig verstrekt moeten worden, zoals je persoonlijke BSN-nummer. De kosten hiervoor bedragen circa AUD 20. Voor het huren van een auto of camper is een internationaal rijbewijs verplicht.

Paspoort
Voor ieder verblijf in Australië met een minimum van 8 uur moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort dat bij terugkomst in Nederland of België nog minstens drie maanden geldig is. Bij een stopover in Azië moet het paspoort na thuiskomst nog 6 maanden geldig zijn.

Douanebepalingen
Wanneer je in Australië aankomt, moet je je paspoort en ingevulde “Incoming Passenger Card” (deze ontvang je in het vliegtuig van het luchtvaartpersoneel) bij de hand houden voor inspectie. Wees er op voorbereid dat Australië strenge quarantaineregels heeft wat betreft de import van voedsel. Op je “Incoming Passenger Card” moet je voedsel, planten en dierlijke producten zoals vlees, zuivel, fruit, groenten, houten artikelen, zaden en noten opgeven. Alle bagage gaat door een röntgenapparaat en wordt soms ook handmatig gecontroleerd. Ook de invoer van drugs, steroïden, vuurwapens, beschermde dieren en producten als kaviaar, schelpen en ivoor is ten strengste verboden. Als je twijfelt over iets in je bagage, kun je die goederen het beste aangeven en het aan een douanebeambte vragen. Denk er ook aan dat de zolen van je schoenen schoon zijn. Als je kort voor je reis naar Australië nog bent gaan wandelen in het bos, is het verstandig om je schoenen te controleren op zand, aarde en vuil.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer