Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Natuur

Terug

Door de geïsoleerde ligging is de natuur in Australië uniek. Het land kent een grote verscheidenheid aan flora, zoals de 'Huon pine', een van de langstlevende bomen op aarde. Qua fauna staat Australië natuurlijk bekend om de kangoeroes en koala's. Daarnaast vind je er nog meer bijzondere dieren die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals de dikke, wollige wombat, de echidna (Australische egel), possums en thorny devils. Slangen en giftige spinnen komen er ook voor, maar die zul je zelden tegenkomen. Laat je daardoor dus niet afschrikken om dit prachtige land te bezoeken. Zo lang je goed uitkijkt bij het lopen door (hoog) gras of als je 's nachts je tent uit stapt, is een beet of steek goed te voorkomen. Mocht je toch een slang tegenkomen, blijf dan rustig, want slangen zijn banger voor jou dan jij voor hen.

Het Great Barrier Reef is de bekendste onderwaterwereld op aarde. Behalve de grote verscheidenheid aan prachtige koralen, vissen en zeeschildpadden leven hier ook dieren die je liever niet wilt tegenkomen, zoals kubuskwallen (box jellyfish) en haaien. In Australische zoetwatergebieden leven bovendien krokodillen. Overal waar je niet moet gaan zwemmen, word je gewaarschuwd met duidelijke borden. In de ‘kwallenperiode’ hangen op bepaalde plaatsen veiligheidsnetten in zee, waarbinnen je veilig kunt zwemmen. Australië staat natuurlijk ook bekend om de lifequards, die je vanaf het strand in de gaten houden. De kwallen zijn actiever van november t/m maart, en dan voornamelijk in het noorden van het land, boven de lijn Townsville - Broome.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer