Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Geldzaken

Terug

In Australië betaalt men met Australische Dollars en 1 Australische Dollar is ongeveer € 0,62 (november 2019). Het handigste en voordeligste is om bij aankomst op de luchthaven of in de stad waar je verblijft meteen geld te pinnen. Tegenwoordig vind je overal zogenaamde ATM’s (geldautomaten). Probeer altijd bij een officiële bank te pinnen, want pinautomaten die zich in winkels bevinden, zijn in verband met transactiekosten vaak duurder.

Wij adviseren je om daarnaast in ieder geval ook een creditcard mee te nemen. Een creditcard is praktisch onmisbaar en zelfs verplicht voor het ophalen van je huurauto of camper. In hotels wordt vaak je creditcardnummer genoteerd voor het achteraf betalen van "incidentals" (zoals roomservice, gebruik van internet of andere betaalde diensten). Wil je toch contant geld meenemen vanuit Nederland, dan is een maximum in te voeren bedrag van AU$10.000,- toegestaan.

Qua prijsniveau is Australië over het algemeen vergelijkbaar met Nederland. Sommige dingen zijn goedkoper, zoals benzine. Brood, vlees en fruit, maar ook sigaretten zijn duurder dan in Nederland. Daarnaast hangt het ervan af waar je verblijft. De outback is minder makkelijk te bevoorraden dan de drukke oostkust, waardoor de prijzen binnen Australië ook kunnen verschillen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer