Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Camperhuur Australië

Terug

Australië is een perfect land om met de camper te ontdekken! Of je nu met een 4-persoonscamper de oostkust bereist, of het ruige binnenland bedwingt met een 4WD-camper, het kan allemaal.

De wegen zijn goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. In Australië is wildkamperen niet toegestaan. Je bent dus verplicht om te overnachten op campings of op daarvoor speciaal aangegeven plekken, die je in het hele land tegenkomt. De oostkust en het gebied tussen Sydney en Adelaide zijn drukker bezochte delen dan de 'outback', dus daar zal ook meer variatie zijn qua overnachtingsmogelijkheden. In het hoogseizoen kan het handig zijn om een dag of paar dagen van te voren even te bellen als je graag op een specifieke camping wilt overnachten. Maar meestal is reserveren niet nodig. Ook in nationale parken vind je kampeermogelijkheden, maar wanneer je in het binnenland na 200 km weer eens een benzinestation tegenkomt, tref je daar ook vaak een camping bij aan.

De meeste campings zijn wel voorzien van faciliteiten zoals (warme) douches, toiletten, wasmachines en natuurlijk de niet te vergeten barbecue. Tip: voor een uitgebreid overzicht van alle kampeerplekken en 'rest areas' koop je in Australië of zelfs in goede boekhandels in Nederland of België een 'Hema map' of 'Hema camping guide' met daarop alle kampeeropties inclusief locatie, faciliteiten, prijs en een beoordeling.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer