Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Australië

Bereikbaarheid

Terug

Afhankelijk van je abonnement en toestel is het goed mogelijk om met je mobiel (met Nederlands nummer) te bellen of gebeld te worden in Australië. Dat is handig, maar wel duur. Je betaalt vrij veel voor telefoneren binnen Australië en naar Nederland, en ook als je gebeld wordt. Informeer voor vertrek bij je provider of je toestel en abonnement geschikt zijn voor gebruik in Australië, want je hebt vaak toch een 3-bandstelefoon nodig. Pre-paid telefoons werken meestal niet in Australië. Houd er rekening mee dat je in dit uitgestrekte land niet overal ontvangst hebt. In veel plaatsen zijn internetcafés, waar je tegen betaling e-mail kunt ontvangen en versturen.

Wil je voordeliger bellen binnen Australië, dan kun je het beste je eigen mobiele telefoon meenemen en ter plekke een Australische simkaart kopen. Deze zijn te koop bij telefoonwinkels in de grote steden en op sommige luchthavens. Let op: je telefoon moet dan wel simlock-vrij zijn, anders kun je hem nog niet gebruiken. Bellen naar familie in Nederland blijft toch het voordeligst met een telefoonkaart die je bij de supermarkt, drogisterij of ‘Tourist Information’ kunt kopen. Voor een kaart van AU$ 5,- kunt je soms al tot twee uur bellen. Hierbij maakt het wel uit of je belt naar een vast of mobiel nummer, en of je belt vanuit een grote stad of niet.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer