Haines

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Paint Mountain nabij Haines Junction

Haines ligt prachtig aan het Lynn Canal, omgeven door met sneeuw bedekte bergen. Lees verder...

Waar andere aan de Inside Passage gelegen plaatsen als Juneau en Skagway per jaar honderdduizenden toeristen ontvangen, is het in Haines relatief rustig. Het dorp krijgt per jaar ongeveer evenveel cruisegasten als Juneau in een heel weekend. Prachtig gelegen aan Noord Amerika’s langste fjord, het Lynn Canal, is het een ideale plek om te ontspannen en genieten van hetgeen Haines u te bieden heeft.

In de meeste gevallen bereikt u Haines per ferry vanuit Skagway. Onderweg passeert u Eldred Rock lighthouse (een van de 12 vuurtorens in Alaska) en domineren de Chilkoot Mountains de rechterkant en de Chilkat Mountains, met de Davidson en Rainbow Glaciers, de linkerkant van uw blikveld. Er wonen slechts iets meer dan 2.000 mensen en het is beduidend minder toeristisch dan andere plaatsen aan de Inside Passage. In de zomer komen er met regelmaat beren naar het dorp om te vissen op zalm in een van de riviertjes, informeer bij de locals naar de beste plekken.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Lieke Wolfs Reisexpert

Een actieve dag afsluiten op het terras van de Talkeetna Alaskan Lodge en genieten van een ijskoud Alaskaans biertje met uitzicht op Mount Denali, het ultieme vakantiegevoel!

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "de reis was goed en prima reisbegeleider"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Reis doet veel bijzondere locaties aan en geeft veel invulling voor het zien van wildlife, in een beperkte reisduur. Vluchten zouden beter ingevuld kunnen worden,...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Geweldige bestemming ook in combinatie met Yukon! De reisperiode van 25-08 t/m 18-09-2016 was erg goed gekozen. Prachtig weer gehad met slechts 2 dagen regen. De...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alaska is zo mooi en puur. Zo veel te zien en te beleven."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ga goed voorbereid deze reis maken. Alvorens te boeken goed informeren. En voor je zelf, indien mogelijk, een persoonlijk tintje aan de reis geven."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.