Arctisch Alaska

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kariboe in Denali National Park

Het noordelijkste deel van Alaska is het Arctische gebied. Alhoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit gebied niet alleen het deel boven de poolcirkel. In het grootste deel van Arctisch Alaska zijn geen wegen, de meest dorpen en nederzettingen zijn slechts met een klein vliegtuig bereikbaar. Lees verder...

De grootste plaats in Arctisch Alaska is Nome, gelegen aan de Northon Sound die onderdeel uitmaakt van de Bering Zee, de waterscheiding tussen Rusland en Alaska. Vanwege het goud dat hier gevonden werd, was het ooit de grootste plaats van Alaska. Rondom Nome zijn enkele wegen, maar het dorp zelf is alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Anchorage.

In het uiterste noorden van Alaska ligt Barrow dat ook wel Utqiagvik wordt genoemd, een Inupiat Eskimo gemeenschap. Tussen 10 mei en 2 augustus gaat de zon hier niet onder en kunt u dus optimaal genieten van de midzomernachtzon. U bereikt Barrow per vliegtuig vanuit Fairbanks.

Aan het einde van de Dalton Highway, de weg die vanuit Fairbanks naar het uiterste noorden loopt, liggen de dorpen Prudhoe Bay en Deadhorse. Dit is waar de beroemde Alaska Pipeline begint en veel meer dan oliestations is hier niet te zien. Toegang tot Prudhoe Bay, Deadhorse en de Arctische Oceaan zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de oliebedrijven en dus niet voor reizigers.

Indien u ijsberen wilt zien in Alaska, kunt u dit doen vanuit Kaktovik op Barter Island. Dit is mogelijk vanaf de eerste maandag in september, dit is namelijk de dag dat de walvisvangst begint. Hier komen de ijsberen op af in hun zoektocht naar voedsel.

Voor de bovenstaande bestemmingen geldt dat alleen Nome redelijke voorzieningen heeft voor reizigers. Op de andere plekken zijn de mogelijkheden minimaal en adviseren wij u dan ook om alleen een georganiseerde tour te maken. U reist naar het rauwe Alaska, daar waar de bevolking nog op traditionele wijze leeft van onder meer de walvisvangst. Een bezoek aan Arctisch Alaska is daarom niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u hier voor kiest, wordt het ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Lieke Wolfs Reisexpert

Een actieve dag afsluiten op het terras van de Talkeetna Alaskan Lodge en genieten van een ijskoud Alaskaans biertje met uitzicht op Mount Denali, het ultieme vakantiegevoel!

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.1/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alles was tot in de details goed geregeld. Geen enkel verbeterpunt is aan te geven."

  • Alaska (askja)
   Review van 5 september 2019
   SCORE: 5/5

   "goed geïnformeerd; goed georganiseerd, heel veel gezien; heel fijne reisleider; kortom een fantastische reis gehad"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Een mooie, afwisselende reis door een in vele opzichten nog ongerepte natuur."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Goeie vakantie gehad. Mooie dingen gezien en gedaan. Kennicott is een aanrader."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Een mooie, afwisselende reis door een in vele opzichten nog ongerepte natuur."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.