Kenai Peninsula

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kenai Lake

Het Kenai Peninsula is een van Alaska’s meest gevarieerde gebieden en heeft alles waar Alaska zo bekend om staat: besneeuwde bergtoppen, immense ijsvelden, afkalvende gletsjers en een schat aan wild. Lees verder...

Het oostelijk gedeelte nabij Seward is bergachtig en ligt vol meren en schier eindeloze gletsjers. De woeste fjordenkust en de grote groepen walvissen die hier in de baai leven maken het plaatje compleet. In het westelijke deel is het vlakker maar bepaald niet minder imposant. Enkele van de belangrijkste zalmrivieren van Alaska vinden hier hun weg naar de felblauwe meren en op Sterling Highway is de kans groot dat u onderweg elanden tegen komt.

Het Kenai Peninsula is een van de meest veelzijdige bestemmingen die Alaska kent. Het woord Kenai is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan uit Kenayskayam, de Russische naam voor Cook Inlet, gelegen aan de noordwestelijke zijde van het schiereiland. De oostelijke kant grenst aan Prince William Sound en wordt gedomineerd door de Kenai Mountains, met toppen tot 2.130 meter. Harding Icefield en Sargent Icefield zijn enkele grote ijsvelden aan de oostkant. Het centrale deel van het schiereiland heeft enkele grote meren, waaronder Kenai Lake en Skilak Lake en de bekende zalmrivieren Kenai River en Russian River. Het Chugach State Park beheerst een  groot deel van het schiereiland, alsmede het Kenai National Wildlife Refuge in het centrale deel en het noordwesten. De belangrijkste plaatsen zijn Seward, Soldotna en Homer. Seward bereikt u via een rit over de Seward Highway. De Sterling Highway voert u naar het  westelijke en vlakkere deel van het Kenai Peninsula. Er wonen circa 55.000 mensen op het hele schiereiland, dat een oppervlakte kent van ruim 25.000 vierkante kilometer.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, heel veel mogelijkheden om dit enorme land te beleven"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "Een prachtige reis maar voldeed niet helemaal aan de verwachtingen, zie bovenstaande. "

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Goede beschrijvingen, nuttige info, mooie brochures."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De groepsreis Alaska Natuurlijk is in alle opzichten groots! Enorme bergen, grootse gletsjers, enorm veel wildlife! In 17 dagen doe je ontzettend veel indrukken...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Zolang men in het 'bereisbaar' gebied blijft is het aanbod en de voorbereiding super. Askja biedt ook voldoende mogelijkheden en budgetten om aan te passen aan...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.