Glacier Bay National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

“A picture of icy wilderness unspeakably pure and sublime” is hoe John Muir Glacier Bay omschreef tijdens zijn reis door dit gebied. Lees verder...

Toen kapitein George Vancouver in 1794 door de met ijs gevulde wateren van Icy Strait voer, was Glacier Bay niet meer dan een deukje in de kustlijn. De rest van de baai was volledig gevuld met ijs, komend vanuit de Wrangell St. Elias Mountains zo’n 100 mijl noordelijker gelegen. Tijdens de periode na het bezoek van George Vancouver aan Glacier Bay, trok het ijs zich in hoog tempo terug en was de Grand Pacific Glacier inmiddels 65 mijl geslonken. Nergens ter wereld trokken gletsjers zich in zo’n snelheid terug als in dit gebied. Op dit moment zijn er nog 9 getijdengletsjers in wat nu Glacier Bay National Park is, waarvan er enkele aan de westkant en de Golf van Alaska liggen, een gebied waar nauwelijks toeristen komen.  

Evenals Juneau is Glacier Bay alleen per vliegtuig of boot bereikbaar. Indien u per vliegtuig reist, landt u in Gustavus, tevens het enige gehucht in de omgeving. Gustavus is eigenlijk niet meer dan een gehucht waar enkele accommodaties zijn, maar ook winkeltjes en een benzinepomp. Gustavus heeft ongeveer 400 permanente bewoners, in de zomer verdubbelt het inwoneraantal.  

10 Mijl verderop ligt Bartlett Cove, het vertrekpunt van de excursies naar Glacier Bay. Ook bevindt zich hier de Glacier Bay Lodge en het bezoekerscentrum van Glacier Bay National Park. Er zijn diverse wandelingen mogelijk en park rangers informeren u graag over de mogelijkheden. De gletsjers kunnen alleen per boot bezocht worden. Heeft u nog geen excursie geboekt, informeert u dan bij het bezoekerscentrum naar de mogelijkheden. In het park leven veel wilde dieren, waaronder bald eagles, walvissen, beren (zwarte beren en grizzlies) en diverse vogelsoorten.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Lieke Wolfs Reisexpert

Een actieve dag afsluiten op het terras van de Talkeetna Alaskan Lodge en genieten van een ijskoud Alaskaans biertje met uitzicht op Mount Denali, het ultieme vakantiegevoel!

Meer bezienswaardigheden in Zuidoost Alaska

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.0/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De groepsreis Alaska Natuurlijk is in alle opzichten groots! Enorme bergen, grootse gletsjers, enorm veel wildlife! In 17 dagen doe je ontzettend veel indrukken...

  • Alaska (askja)
   Review van 20 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Lang naar uitgekeken naar deze reis en het is nog mooier geworden dan we dachten. Mede dankzij de goede service en begeleiding van Askja Reizen konden we echt genieten...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Goede bestemming voor natuurliefhebbers en goed gekozen hotels"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Jullie bieden bijzonderen en goede reizen aan In vele vormen"

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.